Nyheter

Instagram introduserer betalt abonnement

January 22, 2022

Snart kan skapere ta betalt for eksklusivt innhold på Instagram

Jeg er Stine

SOME EKSPERT OG MARKEDSFØRINGSNINJA!
På denne bloggen får du nyheter, kunnskap og gøye ting om markedsføring og sosiale medier

hallo!

Klar for å skape muligheter?

La oss jobbe sammen!

Dette er begynnelsen på alt du drømmer om, og jeg er her for å hjelpe deg.

Det er en stund blitt snakket om at Instagram vil gi skapere bedre muligheter til å tjene penger direkte – uten annonseinntekter – på Instagram. Nå skjer det!

Nå introduserer Instagram betalt abonnement
Foto: Instagram

Snart kan skapere dele ekslusivt innhold til brukere som har valgt å abonnere på sin konto. Du som bruker kan altså snart betale litt hver måned for å se eksklusivt innhold fra dine favoritt-skapere på Instagram.

Ifølge Instagramsjefen, Adam Mosseri, er funksjonen kun rullet ut til et fåtall skapere i USA, for å teste ut konseptet. Der kan brukere velge å betale en månedlig sum for å se eksklusivt innhold fra skaperne. Det vil bli mulig å:

  • Gjøre eksklusive lives
  • Poste stories kun for abonnementer
  • Filtrere DM, så abonnementenes meldinger blir godt synlige
  • I tillegg får abonnementer et lilla merke, slik at skaperne vet hvem som er abonnenter

Nå introduserer Instagram betalt abonnement
Foto: Instagram

Fra 9 til 900 kroner

Skaperne kan selv velge prisen de vil ta, og de har åtte valgmuligheter mellom cirka 9 og 900 norske kroner i måneden. Abonnenter vil vises med et lilla badge for skaperen, slik at de skiller seg ut fra resten av følgerne og har mer synlighet i DM.

Instagram forklarer den nye funksjonen på følgende måte:

“Med Instagram abonnement vil skapere kunne utvikle en dypere forbindelse med dere mest engasjerte følgere og øke deres nåværende månedlige inntekt, ved å gi abonnementer tilgang til eksklusivt innhold og fordeler, i den samme plattformen som de allerede samhandler med dem.”

De legger til at det forhåpentligvis gir bedre grunnlag for å holde skapere fra å poste innhold på andre kanaler som TikTok og YouTube. Men hvorvidt det vil være gjeldende, gjenstår å se, for en av TikToks ansatte bekrefter til nettsiden The Information, at også TikTok skal teste betalt abonnement. Hvordan løsningen vil bli og når det vil rulle ut er derimot ennå ikke kjent.

Hva tenker du om denne nyheten? Ville du betalt for å se eksklusivt innhold fra dine favorittskapere? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet eller hopp over i min DM på Instagram for å snakkes!

+ Vis kommentarer

- Hide Comments

legg igjen en kommentar

  1. […] bare en ukes tid siden introduserte Instagram betalt abonnement. Funksjonen er i første omgang rullet ut til en håndfull skapere i USA, som nå kan ta betalt for […]

  2. […] ut én etter én. Det er kommet en live banner som gir økt synlighet til live-sendinger, appen har introdusert betalt abonnement og det går snart an å like hverandres […]

  3. […] Dette er ikke de eneste funksjonene Instagram har rullet ut i det siste. Blant annet har de også kommet ut med at du får mer synlighet rundt direktevideo og det er blitt introdusert betalt abonnement. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

100 Reels idéer

HENT HER

GRatis ressurs

Instagram e-bok

HENT HER

Gratis ressurs

 Top Resources

Den ultimate planleggeren


Det er mulig å:
• Å bryte ut av tidsklemma
• Få tid til det du faktisk ønsker
• Våkne uthvilt og med kontroll
• Endelig ha overskudd
og få slutt på prokrastineringen en gang for alle

Bestill nå!

VIP PLANLEGGER

Få kontroll
Nå målene dine