Sosiale medier

Ny funksjon på Instagram! “Grid pinning” gjør at du kan feste dine beste innlegg øverst

June 8, 2022

Nå kan du feste dine beste innlegg på toppen av din profil!

Jeg er Stine

SOME EKSPERT OG MARKEDSFØRINGSNINJA!
På denne bloggen får du nyheter, kunnskap og gøye ting om markedsføring og sosiale medier

hallo!

Klar for å skape muligheter?

La oss jobbe sammen!

Dette er begynnelsen på alt du drømmer om, og jeg er her for å hjelpe deg.

Vi har lenge hatt mulighet til å vise frem høydepunkter fra historiene vi legger ut på Instagram, gjennom høydepunkter-funksjonen. Nå kan vi også vise frem høydepunkter blant bildene i profilen vår, ved å feste dem til toppen. Den nye funksjonen kalles “grid pinning”.

Du vet hvordan du kan feste et innlegg øverst på en side på Facebook? Eller hvordan TikTokere kan feste tre innlegg øverst på sin profil? Denne funksjonen er nå kommet til Instagram. Det betyr at du kan feste alt fra en pågående kampanje, et tilbud eller rett og slett dine beste bilder til toppen av bildevisningen på din profil. Du kan feste opptil 3 bilder.

Har du fått med de siste Reels-funksjonene? Les om dem her!

Instagram lanserer festede innlegg

Hvordan, Stine?!

Først og fremst må du vite hvilke bilder/Reels du ønsker å pinne. Hvordan velger du det? Det finnes flere grunner til hvorfor du bør feste et innlegg, for eksempel:

  • Har du en pågående kampanje eller tilbud? Fest innlegget, så alle ser det!
  • Har du et eller flere innlegg som har gjort det insane bra? Det betyr at folk digger innlegget ditt, og hvis du fester det øverst kan det gi nye besøkende en god grunn til å følge deg.
  • Har du tre bilder som til sammen godt beskriver hvem du er/hva følgere kan forvente å se av deg?

Når du har valgt innleggene du ønsker å feste er resten enkelt. Finn innlegget og trykk på de tre prikkene øverst til høyre. Da vil du få opp forslaget “fest innlegg”/”pin to your profile”.

Om den nye funksjonen sier Instagram:

“Du kan nå feste opp til tre innlegg (bilder eller Reels) til toppen av din profil. På den måten får skapere mer fleksibilitet til å uttrykke seg på sin profil. Fra og med i dag vil funksjonen være tilgjengelig globalt, for alle brukere.”

Men vent! Det er mer😱

Instagram tester også en “edit grid”-funksjon, som vil gjøre det mulig å flytte på bilder og endre rekkefølgen på bildene i profilen – uavhengig av når de ble postet. Kan jeg høre deg si HALLELUJA?! Dette har vi ventet lenge på.

Dette vil være til stor fordel for både skapere og markedsføre. Nå vil du få større kontroll og kreative muligheter på egen profil. Med det sagt, så mener jeg tiden der den “perfekte” feeden regjerte er passé. “HVA?!” sier du kanskje nå? Les hva jeg mener i dette blogginnlegget.

Instagram live-tester funksjonen hos enkelte utvalgte brukere nå, som betyr at vi forhåpentligvis snart kan forvente at funksjonen vil rulles ut til alle.

Ny funksjon på Instagram: Nå kan du feste innlegg til toppen av din profil

Insta satser på mer kreativ kontroll til skapere

Insta-sjefen selv, Adam Mosseri, sier i sin siste video at “profilen din er din plass, så vi er på utkikk etter flere måter å gi deg kontroll over den plassen”. En ganske tydelig antydning om at enda flere funksjoner til profil er på vei, der, altså!

Det blir spennende å se hva nær fremtid vil bringe. Jeg kan se mange interessante måter dette kan utvikle seg på.

Ps! Har du fått med deg alle de nye Instagram-oppdateringene som har kommet i det siste? Du finner dem her!

Hva tenker du om dette? Jeg vil gjerne høre din mening! Hopp over til Instagram og send meg en melding eller kommentar

+ Vis kommentarer

- Hide Comments

legg igjen en kommentar

  1. […] kommer oppdateringer i hytt og pine fra Instagram om dagen. Blant annet den nye funksjonen “Grid Pinning”, som lar deg feste innlegg til toppen av profilen din. Og nye Reels-funksjoner, som å importere […]

  2. […] det siste har de blant annet lansert funksjoner som gjør det enklere enn noen gang å lage Reels, introdusert “grid pinning” – så du kan feste innlegg til toppen av profilen din, og kryssposting av Reels mellom […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

100 Reels idéer

HENT HER

GRatis ressurs

Instagram e-bok

HENT HER

Gratis ressurs

 Top Resources

Den ultimate planleggeren


Det er mulig å:
• Å bryte ut av tidsklemma
• Få tid til det du faktisk ønsker
• Våkne uthvilt og med kontroll
• Endelig ha overskudd
og få slutt på prokrastineringen en gang for alle

Bestill nå!

VIP PLANLEGGER

Få kontroll
Nå målene dine